tiistai 9. huhtikuuta 2013

Saviruukkuja paperista

Tämänkertainen kerhoiltamme meinasi loppua jo ennen kuin pääsimme edes kerholle sisään, kun ensimmäisenä saapuneen Marjan avain katkesi kerhotilan lukkoon. Onneksi mukana oli näppäriä ihmisiä ja varusteita joka lähtöön ja Isto sai ronkittua avaimesta katkenneen palan lukosta rautalangalla. Otsalamppukin löytyi jonkun käsilaukusta lukkoon valoa näyttämään.

Kun päästiin sisälle, oli ohjelmassa Marjan opastuksessa saviruukkujen teko paperiliuskoista. Tästä lähdettiin liikkeelle: Kasa paperia ja Marjan mallit. Ennen kerhoiltaa olimme jo saaneet kotiläksyt sähköpostilla: piti juoda pullollinen kuohuviiniä ja katkaista parsinneula, että sai tehtyä ruukunteossa tarvittavan työkalun. Ja sitten kieputettiin paperia neulan ympärille. Ja kieputettiin ja kieputettiin...Kun paperikiekko oli riittävän suuri, se irroitettiin työkalusta ja muokattiin haluttuun muotoon ja kippo kaadettiin täyteen liimaa. Liiman seistyä kipossa noin kymmenen minuuttia kaadettiin se pois ja pyyhittiin ylimääräinen vessapaperilla pois.


Tästä jatkamme ensi kerralla liiman kuivuttua. Kipot hiotaan ja lakataan.Kiitos Marjalle, tämä oli tosi mukavaa puuhaa. En usko, että olin ainoa, joka vielä illalla kotona kieputteli muutamat ruukut...

2 kommenttia:

  1. Kaikkea sitä voikin sattua! Mutta onneksi mineilijöillä on mukanaan varusteita vaikka mihin.
    Hienoja ruukkuja ja kippoja olette pyöritelleet. Nuo värllisestä paperista tehdyt näyttävät jo ihan valmiilta.

    VastaaPoista
  2. Malttamattomana tässä odottaa ensi kertaa, toivottavasti kenenkään avain ei juutu lukkopesään niin että päästään sisään!

    VastaaPoista