tiistai 29. kesäkuuta 2021

Hetkiä matkaltamme - kokorajoitus 1:12

Muokattu 29.6.2021
Nyt kannattaa suunnata Uuteenkaupunkiin! Kun ulkomaille ei juurikaan päästä, niin kesälomareissun suunnitelmiin kannattaa ehdottomasti ottaa tämä "viiden pisteen vihje": Raunistulan nukkekotikerho täyttää tasavuosia. Kerhomme 10-vuotistaipaleen kutkuttavia herkkupaloja on esillä Uudenkaupungin automuseossa 31.12.2021 asti. Saimme kutsun vuoden vierailijaksi museoon, joka on tunnettu upeasta autokokoelmastaan (huom: hyvä miesparkki) ja ympärivuotisesta aukiolostaan. Nukkekotinäyttelymme sopii erityisen hyvin lapsille.

.
Hetkiä matkaltamme – kokorajoitus 1:12  esittää kuluneen 10 vuoden  aikana valmistuneita yhteistöitä. Lisäksi esillä on  kerholaisten henkilökohtaisia töitä.  Museon komeassa salissa nro 1 kohtaavat mm satujen Prinsessa Ruusunen, Aladdinin taikalamppu ja Bremenin soittoniekat ("Sadut herää eloon" -kokonaisuudesta).  Samalla voi myös ihailla tunnettujen elokuvaohjaajien mestariteoksia pienoiskoossa "Leffat laatikoissa" -kokonaisuuden myötä. Mukana on myös "Vessa kautta aikojen" - monta vessaa riukuaidasta tämän päivän bajamajaan!
Sadut herää eloon (jouluikkunamme vuonna 2017)

Näkymää satupöytään.
Keisarin uudet vaatteet, Titta Saarinen
Aladdinin taikalamppu, Pirkko Koivusalo
 
Leffat laatikoissa (Näyttely ja kilpailu 2020)
Saksikäsi Edward, Johanna Lehtonen (Leffat laatikoissa kokonaisuudesta)
Pergola, Ninna Mäkinen
Raunistulan hiirten joulusirkuksen vankkurit ja asuntovaunut (2018)

Osa töistä on kansallisissa kilpailuissa hyvin pärjänneitä teoksia. Asiaton oleskelu kielletty -vintti voitti vuoden 2015 Nukkekotiyhdistyksen pienoishuonekilpailun. Se on ollut esillä Aboa Vetus et Ars Nova -museossa ja Nukkekotiyhdistyksen messuilla eri puolilla Suomea.
Asiaton oleskelu kielletty
Vintti onkin ehdottomasti kerhotöidemme parhaimmistoa. Se on sitä erityisesti siksi, että se tehtiin alusta asti yhdessä. Ryhmnätyön flow toi meille voiton!
Muita näyttelyssä esillä olevia teoksia ovat mm kerholaisten henkilökohtaiset "Kissakin lähti" -autiotalokuvaus, "Teinin huone" ja "Baarin vessa" sekä lastenhuonekilpailun vuonna 2014 voittanut "Pienten perhosten koti".
Pienten perhosten koti, Eija Luoto
Automuseossa viihtyy koko perhe
Automuseo tarjoaa tämän kesän ja koko loppuvuoden ajan jokaiselle jotakin: Nukkekotinäyttelyn lisäksi museo on mitä parhain "miesparkki". Upeat autot täyttävät kolme isoa hallia. Yksi halli on ihan erikseen Saab-autoille, vinkkaa automuseon johtaja Ilkka Ruohonen. Museossa huolehditaan tarkoin turvaväleistä  (halleihin todella mahtuu hyvin) ja heti tullessa on tarjolla käsidesiä.
Autotehtaankatu 11, 23500 Uusikaupunki
Avoinna joka päivä ympäri vuoden klo 11–17. 
Pääsymaksut 10 €/aikuiset, 5 €/lapset, 8 €/eläkeläiset ja ryhmät (väh. 15 hlö). 


Tervetuloa!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti