tiistai 9. marraskuuta 2021

Tee itse emalia, sinkkiä, muovia - tarvitset vain konvehteja ja paperia

 Tee-se-itse emaliastiat.


1. Osta konvehtirasia ja syö konvehdit itse tai syötä jollekulle toiselle, jolta vielä löytyy kolo vatsakummusta.

2. Leikkaa konvehtirasian muovisista lokerikoista astia-aihiot irti.

3. Maalaa laamapaidan värillä... tai jos et tiedä maailman pehmeimmistä paidoista mitään, koska niitä ei enää kaupoista löydy, niin maalaa sitten mummon kalsarivärillä... tai jos et ole koskaan nähnyt mummosi kalsareita, niin ihan vain kermanvalkoisella maalilla useampi ohut kerros tai jos hätäilyttää, niin yksi paksu kerros.

4. Anna kuivua hyvin, tai ainakin niin kauan kuin vain maltat.

5. Maalaa koristekuviot pintaan: ruusuja, ruiskaunokkeja tai mitä mielikuvitus sillä hetkellä tuottaa ja värejä löytyy. Anna taas kuivua. Koita malttaa mielesi äläkä klähmi liian aikaisin.

6. Ihastele kauniita kuvioita ja ihanaa sileää pintaa. Jos pinta ei kiillä tarpeeksi, niin sivele ohut kerros lakkaa päälle. Jos raaskit, niin rapsuta maalia halutuista kohdista, jotta tumma pohja tulee näkyviin. Näin saat emaliastian näyttämään sopivasti kolhiintuneelta ja kuluneelta.


Jotkut konvehtirasian pohjat ovat ihan selvästi piirakkavuokia.

Jos konvehtirasian muovi on liian letrua, niin koveta pinta kerroksella gessoa.

Mummon kalsariväriä maalattu reilu kerros. Tässä maalissa on lakka mukana ja siksi tulee sopivan kiiltävä pinta heti kerralla.

Ihka aitoja emaliastioita tai ainakin melkein.


Kerhoiltana askartelimme siis pieniä astioita. Samalla valmistimme myös ämpäreitä. Aihiot leikkasimme paperileikkurillamme ja samasta aihiosta muuntautui joko muoviämpäreitä tai vaikka sinkkisiä sellaisia.


Paperiaihiosta leikataan osat irti.
Osat taivutetaan muotoonsa ja liimataan kasaan.

Muoviämpäreihin tehtiin reunalle narusta paksunnos ja sen jälkeen vain maalia pintaan. Kahva  tehtiin erikseen paperista ja kiinnitettiin lopuksi ämpärin reunaan.

Nyt meiltä löytyy ämpäreitä joka tarpeeseen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti