lauantai 17. marraskuuta 2012

Jouluinen ikkunamme

Valmistimme kerhon väen kanssa Martin apteekkiin jouluisen ikkunan. Kuvien ottaminen lasin läpi on enemmän kuin vaikeaa, mutta tässä muutama näpsäytys:

Pystytysvaiheessa tuo apteekin mainos kieltämättä loi aika erikoisen säväyksen. Apteekkari sen  poisti, kun oli ulkopuolelta maisemaamme ensin katsonut;). Pystyttämisessä apuna näppäräsorminen pikkutonttu Elias.
                          

 
Vasemmalta: Tuulan "Joulutalo", Tuulan pikkutonttujen, Lottan ja Sofian upea, vanhaan puukoriin tehty "Joulupuuhia", ja sen päällä Titan vauhdikas "Hiirten talviriemuja". Seuraavana  kollaasi Marjan, Arjan ja Eijan varastoista, runkona alakerrassa Ninnan tekemä puinen (kiitos ALKOlle) boxi,  "Joulupukin tupa"  ja  yläkertana kerhossa valmistettu studioseinäke, jossa "Joulupukin makuuhuone".
Joulupukin kaksikerrosratkaisun vierellä Ninnan "Keittiö", joka valmistui kerholla ns  keittiökaapistoinnostuksen myötä, sen päällä Marjan ja Arjan "Kukkakauppa Hyasintti". Viimeisenä oikealla on oma peltiseen lyhtyyn tehty "Joulumuorin tupa".

 
Tuulan talossa on joulutunnelma parhaimmillaan, talo on sähköistetty ja kuvasta hiukan erottaa myös  katon päällä olevat jouluvalot!


 Kuva on otettu lasin läpi eikä tee oikeutta tälle juhlatalolle. Seuraavana siinä vierellä pikkuotnttujen eli Lottan ja Sofian työtä: 
 
Titan Hiirten joulussa on veikeä tunnelma, työssä on valot, eli lumipallolyhdyissä ja kuusissa näkyykin, vaikka heikosti, kivaa tuiketta.
 
 
Joulupukin makuuhuone ja sen alakerrassa oleva Joulupukin tupa herkkuineen
 
 
 
Makuuhuoneessa on Marjan tekemä Joulupukki, Arjan kaunis ryijy ja muuta varastoistamme löytynyttä. Ainut tätä ajatellen tehty on tuo sänky, joka valmistui kerhossa Ninnan opastamana.


 
     
 
Joulupukin tuvassa on mm. komea omenasuinen possu (kiitos Jatalle) ja aivan uunituore riisipuurovati Marjalta.
 
Ninnan Keittiö valmistui kerholla samaan aikaan, kun me muut teimme 50-luvun kaappeja.
Tässä modernissa keittiössä on ovenlahvatkin itse rautalangasta väännetty.

 

 
Marjan ja Arjan yhteistyönä valmistettu Kukkakauppa Hyasinttiin voisi astua ja
uskoa olevansa oikeassa kaupassa.
 
 


 Äärimmäisenä oikealla on Tuomiokirkko, jonka on koonnut Raila, siitä ei ole oikein onnistunutta kuvaa (lasin läpi tämäkin). Sen vieressä Joulutontun tupa, jossa mm Jatan hieno leipävarras.

Tuomiokirkko näyttää ihan siltä, miltä se juuri tänäänkin näyttää.
 
 
Lämmin kiitos Martin apteekin apteekkari Lammille (kuvassa odottavin mielin)
tästä mahdollisuudesta.
 
Toivotamme kaikille apteekin ikkunalla kävijöille mukavaa joulunodotusta!
  

2 kommenttia:

  1. Tosi mukava oli joulupuuhastelua katsella. Taisimme häpäistä itsemme seisoskelemalla nenät ikkunassa pitkän tovin pikkuruisia yksityiskohtia ihastelemassa. Tuli hyvä ja iloinen mieli.

    VastaaPoista
  2. Hienolta näyttää. Saa nähdä ehdinkö joskus ihan paikan päälle ihastelemaan ikkunanäyttelyä.

    VastaaPoista