sunnuntai 24. joulukuuta 2017

Joulukalenteri luukku 24

-Hihhei! Naureskelivat hiireveljekset Antti ja Olli, -Tänään koristellaan joulukuusi! He hihkuivat innoissaan ja kirmailivat ympäri huonetta.
-Vartokaapas vielä vähän, toppuutteli Vaari, -Kohta isä tuo kuusen metsästä, mutta sitä ennen voisimme lukaista pienen sadun.
-Joo! lapset huusivat yhteen ääneen ja kiiruhtivat omille tutuille paikoilleen kuuntelemaan Vaarin satua.
- Nyt luetaan kunnon joulutarina, onhan sentään jouluaatto! lupasi Vaari.
- Tämä joulutarina kertoo muumeista, jotka nukkuvat talviunta, mutta heräävät kesken kaiken ja saavat kokea ensimmäisen joulunsa, selitti Vaari.
-Ai samoin, kuin pikku Niilo kokee nyt ensimmäisen joulunsa, kysyi Pirkko ja rutisti pikkuveljensä tiukemmin syliinsä.
-Niin juuri, sanoi Vaari ja aloitti Tove Janssonin sadun Kuusi.
- ... Kun joulu oli tulossa, Muumilaaksossakin koristellaan kuusi. Kuinkas sitten kävikään…
”He kantoivat heti joulukuusen pihalle ja istuttivat sen lujasti lumeen. Sitten he alkoivat koristaa sitä latvasta lähtien kaikella kauniilla, mitä vain keksivät.
He koristivat sen kesäpuutarhan näkinkengillä ja Niiskuneidin helminauhoilla. He poimivat salongin lampusta kristallit ja ripustivat ne oksille. Latvaan he asettivat punaisen silkkiruusun, jonka Muumimamma oli saanut Muumipeikon isältä.
Kaikki kantoivat sinne kauneinta mitä tiesivät, lepyttääkseen  talven käsittämättömiä voimia.
Kun kuusi oli valmis, kulki Hemulin täti jälleen potkukelkallaan ohitse. Nyt hän polki toiseen suuntaan, ja hänellä oli jos mahdollista vielä kiireempi kuin äsken.
– Katso meidän kuustamme! Muumipeikko huusi.
– Varjelkoon! Sanoi Hemulin täti. Mutta te olettekin aina olleet kummallisia. Nyt minun täytyy mennä… Täytyy ehtiä valmistamaan ruokaa, ennen kuin joulu tulee.
– Joulu? Toisti Muumipeikko ihmetellen. Syökö se?”
(Kokoelmasta Näkymätön lapsi ja muita kertomuksia. Suom. Laila Järvinen.)

Vaari luki hiirilapsille koko sadun ja hiirilapset kuuntelivat hiirenhiljaa, kunnes isä saapui hyväntuoksuisen joulukuusen kanssa kotiin.
-Kuka haluaa koristella kuusen? kuului isän kysymys.
Ei tarvinnut kauaa odotella, kun hiirilapset kirmasivat koristelaatikon luo ja pukivat kuusen hienoon juhla-asuun. Sen jälkeen he tanssivat riemuissaan kuusen ympärillä ja laulelivat iloisesti joululauluja.
Hyvää joulua kaikille!

Toivottavat Raunistulan hiiret ja nukkekotiväki!Ei kommentteja:

Lähetä kommentti