tiistai 27. maaliskuuta 2018

Pääsiäistä kohti!

Valmistauduimme Raunistulan kerholla maanantaina pääsiäiseen. Teimme narsisseja ja pikkutipuja. Illan ohjasti Katariina, jolle iso kiitos. Kuvaajalla ei ollut kaikkien kukista kuvia, koska illan haaste oli sen verran kova, että kameran käyttö unohtui - kukkia ja tipuja  tuli kaikille!

Kuvassa upea kimppu, jonka valmisti Ninna

Tässä samalla näkymä yhteen valmistuneeseen 50-luvun lieteen, joita aloitimme viime viikolla, Ninnan käsistä sekin. Lieden levyt ovat nappeja ja niiden reunoilla  - niin kuin oikeassakin on -metalliteippiä.
Narsissit tehtiin kuvan ohjeen mukaan, käytimme keltaiseksi maalattua suodatinpussia, ohutta rautalankaa, pikkuisia helmiä ja vihreää ohutta askartelupaperia lehtiin.
                                             Pientä oli....


 Vaihekuvasta ei ihan täysin tunnista Eijan lajiketta... etenkin kun katsoo (alla) mallina olleita Katariinan hienoja kukkia:
Alla Johannan kukat ja pikkutiput:
Tässä näkymä Johannan kukkiin:
                                                      Ninnan valmistusvaihetta:
 Pikkutipuja varten oli Katariina muokannut Dasmassasta meille ohuen rautalangan päähän pienen möykyn, joka sivletiin maalilla. Pallura sitten pyöriteltiin keltaisesta langasta möyhittyyn nöyhtään, taputeltiin kiinni. Sitten leikatiin pienen pieni nokka. Taitavimmat leikkasivat silmät mustasta paperista (tooosi p i e n e t) ja osa jätti kotitehväksi ja meinaa tehdä silmät ohuen ohuella tussilla.
Piip, piip!
Liikkis, eikö olekin? Multa on kahvi-liimaseos ja purkkina on osa kananmunakennoa, ruoho oli jotakin "valmista" vihreää tavaraa, josta leikattiin sopivat pikkuruohot.
Siinä sitten kahvin aikana mietimme, että mistä pääsiäismunista saisi kivoimmat nukkekotiharrastusta rikastuttavat yllätykset. Joku oli saanut viehkon  my little ponykin jo...
Hyvää pääsiäistä blogissamme piipahteleville!1 kommentti:

  1. Kiva kun syntyy jalostuksen tuloksena uusia kukkalajikkeita.
    Mun 1:1-rairuoho ei ikinä onnistu eikä näköjään nukkismaaimassakaan aina tule tuuheaa ruohoa :-)

    VastaaPoista