Materiaalina oli Bilteman lauta. Sahausta varten, jotta palat ovat mahdollisimman yhtäsuuret, Bilteman laudoista tehtiin nippuja, jotka teipattiin maalarinteipillä hyvin kiinni.
Yhteen hyllyyn (korkeuden voi itse päättää, sahaus pituudesta sitten sen mukaan) meni tätä laatutavaraa seuraavasti:
- P ä ä d y t 4 tikkua, jotka sahatiin kahteen osaan siten, että kapeampi osa sopi hyvin hyllyn kannattimiksi. Päätyjen ulkomitaksi leveydestä tuli 3,5 cm. Päätyihin jätettiin siis noiden tikkujen väliin pieni rako.
Tässä päädyt (kuvassa kahden hyllykön päädyt) asetettu mm-paperilla olevalle piirustukselle - väliin kannattaa laittaa kalvoa, niin piirros säilyy ilman liimaa ;=). Näin saatiin kannattimet liimattua siten että olivat samalla korkeudella.
- H y l l y t (esim 4 hyllyä ja kukin hylly vei 2 tikkua) 16 tikkua liimattiin paikoilleen siten, että päädyt laitettiin "makaamaan" ja ensin liimattiin ikään kuin takimmainen hylly. - Tässä mallissa Bilteman tikusta tehty hylly oli sen verran leveä, että sahatusta tikkupinosta jäi ns lattiaparkettia varten aina toinen nippu, joka oli kapeampaa kuin tarvittava hyllylauta. Jos Bilteman tikusta tekee, yhtä hyvin voi sahata hyllyn niin, että voi käyttää molemmat osat eli laittaa hyllyn jusiinsa puolikkaan tikun levyiseksi.
Sen jälkeen näiden ekaksi liimattujen hyllylevyjen päälle laitettiin (ks kuva alla) kaksi Bilteman tiukkua ja näin saatiin tasainen rako hyllylevyjen väliin. Kätevää!
Tässä näkymä liimatusta hyllyköstä:Tärkeintä on saada palat pysymään paikallaan kun hyllyä kootaan - maalarinteippi on siinä hyvä.
Tai vakaa käsi
Kuvassa näkyy hyllyt sahattuna ja teipattuina pinoina.
Näin saatiin aikaan monta hyllyä, joissa voi säilyttää vaikka mitä. Näitä joku vielä maalaa, joku ei. Nähtäväksi jää, mitä niihin sitten aikanaan varastoidaan.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti