tiistai 28. maaliskuuta 2017

Kukkia!

Kevät alkaa tulla kerhollekin. Teimme Pirjan opastuksella silkkipaperista pelargoniat. Nopeimmat vielä valmistivat tulppaaneitakin.
Illan aikana valmistuneet kukkaset siirtyvät tästä ilahduttamaan nukkekotiemme emäntien elämää.
Tässä Pirjan mallit. Kuvassa pelargonia lisäksi malliksi yksi kätevä tapa tehdä tulppaaneita: silkkimassasta (eli "ilmapallomassa") vaan rautalangan päähän möykky ja siitä sitten muokataan nupulla oleva tulppaani, terälehtien rajat paneltiin jollakin, mitä en nyt muista, jotta muistuttaa sitten tulppaania.
Ja sitten pelargonia hommiin. Tarvittiin silkkipaperia, ihan tavallinen toimistoreijitin ja lisäksi oli käytössä "piparipunchi", liimaa ja pinsetit ja hyvät pikkusakset. Pikkuiset silkkipyörylät taiteltiin kahtia ja siitä vielä sitten "ryntättiin" pienemmäksi. - Kulhoon ei kannattanut nauraa/aivastaa/muuten vain hengähtää, sillä nämä henkäyksen kevyet pikkupalaset lähtivät helpolla liitoon...
 Pirja oli valmistanut kukkia varten rautalangan varteen "ilmapallomassasta" pienet alut. Se kastetiin liimaan ja sitten syntynyt liimapallo pyöriteltiin silkkikukka-aihioissa.
 Kun eka kierros oli tehty, kukan alut kuivumaan ja sinä aikana valmistettiin lehtiä.
 Tässä käytettiin valmiiksi vihreätä kukkateippiä. Myös maalarinteipistä saa lehtiä, mutta teippi pitää sitten maalata vihreäksi.
 Sitten leikattiin lehtiä pelrgonian lehtien malliseksi ;), rypisteltiin ja taiteltiin.
 Sen jälkeen kukka-aihio kasteliin uudelleen liimaan ja kieriteltiin toisen kerran terälehtimateriaalissa. Muotoiltiin sormilla - ja niin syntyivät "vanhaaa pelrgoniaaa, ooon mummooon ikkunaallaaa"
Kukat istutti kukin omaan purkkiinsa, pohjalle silkkimassaa, joka maalatiin mustaksi ("multa"), tippa  liimaa ja sitten varret tökittiin paikalleen. Yhtä hyvin olisi voinut käyttää kahvinporoja/liimaa, mutta niitä ei nyt ollut.1 kommentti: