tiistai 25. huhtikuuta 2017

Kesäkalusteita!

Lumi-,vesi- ja räntäsateesta huolimatta usko kesän tuloon Raunistulan nukkekotikerholla on voimakas. Teimme eilen terassikalusteita Ninnan ohjaamina.

Näistä mallikalusteista lähdettiin. Ne oli Ninna tehnyt meille. Perusohje tähän Bistro Chair tyyppiseen kalustukseen löytyy linkin takaa.
 
Ninna oli työstänyt kaavat ja Johanna tulostanut osat kaikille - helpotti kummasti tekemistä.
Kalusteet pystyy tekemään joko ohuesta puurimasta (jalat) tai sitten liimaamalla kapeaksi soiroksi leikattua pahvisuikaletta 2-3 yhteen (tulee sitten pystyssä pysyvä). Kone työsti pahvista istuinosan ja selkänojan (ks alla). Kuvassa näkyy pientä puurimaa leikattuna jalkarakenteeseen.
Valmiiksi Silhuette portrait leikkuri/tulostimen suoltama osat oli helppo jokseenin kätevä sitten muokata "rottinkipohjaksi". 
Tässä osat valmiina pujottelua varten. Tuo leikkuri on kerhomme pari vuotta sitten ostama ja sen avulla olemme saaneet tehdyksi aika monta kivaa juttua! Hankintaa ei ole tarvinnut katua.
Istuinpohjan seuraava vaihe oli pujottaa tuota ohutta pahvisuikaletta siten, että se  myöhemmin näyttää rottinkipunotulta.
Pujottelussa kannatti käyttää apuvälineenä esim pinsettiä.
Kukaan ei illan aikana saanut hommaa valmiiksi, mutta hyvä  alku oli kaikille 
- ja vappunahan on hyvä sitten jatkaa pujottelua!
Vapunpäivänä emme kokooonnu eli vasta kahden viikon päästä kuullaan taas.
Iloista vappua!

2 kommenttia:

  1. Kiva ohje, kiitos! Pitää kokeilla.

    VastaaPoista
  2. Olen ohjeen pannut mieleen ja aion kokeilla. Aivan ihania tuloksia olette saaneet aikaiseksi!

    VastaaPoista