keskiviikko 12. huhtikuuta 2017

Ovi-valeovi-pöytä?

Tällä viikolla päätimme valmistaa ikkunoille kaveriksi oven. Työpöydillä oli kaikilla ajatuksellisesti ns valeovi (eli emme nyt tehneet karmeja ja saranoita). Yksi ajatus oli - paitsi että sitä voi käyttää nukkekodin huoneen taustaseinällä valeovena "jonnekin" - että siitä saadaan kiva pöytä, kun tehdään jalat ja laitetaan lasi (siis ohut pleksi tai muovi) päälle.
Materiaalina oli paspis (voi käyttää myös konepahvia, balsaa). Asiaan päästiin hyvin käsiksi, kun asiaa etukäteen valmistellut Ninna leikkasi meille materiaalista oven korkeutta vaativan palan (korkeus oli 16,5 cm). Sitten leikkasimme siitä oven vaatimat  reunalistat (7 mm) ja kukin mieleisensä muun  oven pintakuvion. Oven leveys oli 6,5 tai 7 cm reunasta reunaan.
     
Tässä koko ovi paspis -pahvista . Tässä ovi konepahvia, listat paspista.
Tässä paspis leikattuna käsittelyä varten.
Kulmia reunalistoissa ei näissä "vanhoissa ovissa" laitettu jiiriin, sen sijaan kivan vaikutelman teki. jos jätti pienet raot reunalistojen väliin.
 Oven koristelistat ja nuo keskuspalat  näyttivät mukavilta, kun niitä leikattiin viistoon mattoleikkurilla.
 Jiiriin vai ei? Joku halusi jiiriin  - eikä se mitään haittaa, paitsi että teettää työtä enemmän :)
 Sokerina pohjalla Ninnan kotiläksynä valmistama "sikarilaatikko"kortti. Taustalla peiliä (autonpeilimateriaalia) ja ruusuja - yksinkertaisesti kaunis!
Näillä kuvin mukavaa Pääsiäistä kaikille blogissamme piipahteleville. Pidämme pääsiäistauon ja palaamme sorvin ääreen maanantaina 24.4. !


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti