sunnuntai 10. joulukuuta 2023

Joulukuun 10. Hiiret leipureina - Seinä kaatuu

 


Toisaalla samaan aikaan kuuluu hirveä kolina. Stefan seisoo puoliksi pystytetyn talon luona, kohauttaa hartioitaan ja ottaa tiukan otteen ikkunapuusta. Hän napsauttaa ison palan seinää irti ja kohta kuuluu narskutus, kun Stefan nakertaa pienillä hampaillaan palan reunaa. Kun hän on saanut mussutettua palan kokonaan ja nielaistua viimeisenkin murusen, hän istahtaa tyytyväisenä katsomaan mitä viereisellä piparialustalla tapahtuu.

Siinä vieressä ovat Jesse ja Joonas pystyttämässä toista taloa. Heilläkään ei homma taida sujua ihan halutun laisesti.

-Miten menee jätkät? huutaa Stefan pojille.

-Homma hanskassa! huutaa Jesse iloisesti kaverilleen ja irroittaa toisen käpälänsä heiluttaakseen tervehdyksen Stefanille.

Juuri silloin Jessen toisenkin käpälän ote irtoaa ja seinäpala jää vain Joonaksen otteen varaan. Joonas ei millään pysty pitämään koko seinän painoa yksinään pystyssä, niinpä seinä lähtee uhkaavasti  kallistumaan. Mitään ei ole tehtävissä, vaan seinä kaatuu lopulta kokonaan toista seinää vasten kaataen molemmat seinät hurjasti  rämisten pitkin ja poikin piparialustaa. Jesse ja Joonas tuijottavat toisiaan hämmentyneinä.

-Ja hanskat näköjään hukassa! nauraa Stefan astellessaan paikalle. Häntä huvittaa suunnattomasti hiirikavereiden toilailu.

-Tämä meni rikki. Mitä me tälle teemme? Joonas kysyy kavereilta neuvoa.

-Pomo sanoi, että epäonnistuneet seinät pitää hävittää, tietää Jesse, mutta jatkaa samaan hengenvetoon -Mutta miten?

-En nyt keksi muuta ratkaisua, kuin että syödään nämä rikkinäiset, niin sillähän ne on sitten hävitetty! keksii Joonas nokkelasti.

Stefaninkin mielestä ehdotus kuulostaa vallan mainiolta. Hän jopa lupautuu auttamaan kavereitaan. Sillä eihän kavereita mitenkään sovi jättää pulaan!

Niinpä hiirikaverukset nappaavat kukin seinän reunasta kiinni ja taittavat ison palasen. Hetken päästä laskeutuu huoneeseen hiljaisuus. Vain pieni tyytyväinen narske ja mussutus kuuluu yhteistyön toimiessa parhaimmillaan.





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti