lauantai 16. joulukuuta 2023

Joulukuun 16. Hiiret leipureina - Kuorrutuspuuhia

 


Talo valmistuu hurjaa vauhtia. Koristelu on edennyt jo kuorrutusvaiheeseen. Kuorrutteen pursottamisessa on oman niksinsä ja hommaan tarvitaan erittäin kokenut leipuri. Josefiina on maankuulu kauniista sokeripursotuksistaan ja siksi hänet on palkattu Kolotalon pääpursottajaksi.

Josefiina on jo melkein valmis nuorenparin Kolotalon koristelussa. Hän tarkistaa mallipiirustuksista vielä suunnitelmat ja toteaa, että savupiippuun tarvitaan vielä pienet koristepursotukset. Josefiina kiipeää ketterästi katolle valtavan pursotinpussinsa kanssa. Kun hän on valmiina aloittamaan pursottamisen, huomaa hän harmikseen, ettei pussista tulekaan ulos yhtään kuorrutetahnaa.

-Mikäs tälle nyt tuli? hän ihmettelee.

Josefiina kääntelee pursotinpussia ja painelee sieltä täältä. Sitten hän yrittää pursotusta uudelleen.

-Ei vieläkään, hän toteaa harmistuneena.

Josefiina ottaa pursotinpussin käpäliensä väliin ja puristaa niin kovaa kuin vain kykenee. Siinä samassa pussista kuuluu vaimea pulpahdus ja kuorrutetta roiskahtaa kovalla voimalla Josefiinan päälle. Hetken hän hölmistyneenä ihmettelee mitä tapahtui, mutta sitten toteaa ilokseen, että  kuorrutetta alkaa valua nätisti pussin kulmasta, kuten kuuluukin.

Josefiina pyyhkäisee käpällään poskilleen roiskunutta kuorrutetta, nuolaisee käpälänsä puhtaaksi ja nostaa pussin olkapäälleen.

-Nyt tarkkana, niin pursotuksista tulee kauniita, hän miettii keskittyneenä ja pursottaa savupiipun reunaan valkoisen sokeriraidan vakaalla otteella.

-Valmis! hän hihkaisee iloisesti ja huomaa Leipurimestarin kävelevän talon luo.

Leipurimestari kiertelee taloa ympäri ja katsoo tarkasti kaikki yksityiskohdat. Sitten hän myhäilee hyväksyvästi ja sanoo:

-Oikein hyvä. Nyt on Kolotalo valmis luovutettavaksi onnelliselle perheelle.

-Siinä oli tämän viikon viimeinen työ. Nyt voit aloittaa joululoman, Leipurimestari lupaa Josefiinalle, joka ilahtuu tiedosta huomattavasti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti