keskiviikko 13. joulukuuta 2023

Joulukuun 13. Hiiret leipureina - Onnettomuus

 



Lakujen pakkaushuoneessa on jäätävä tunnelma. Kaikki ovat ääneti, vain tasainen kolina kuuluu, kun lakuja putoilee kourua pitkin lattialle.

-Oh non! Oivoi voi voi sentään! Mitä täällä tapahtuu? Leipurimestari aloittaa voivottelemisen.

-Silvia, miten tämä on mahdollista? Leipurimestari kysyy ja kääntyy Silvian puoleen.

Silvia on mykistynyt. Hän aukoo suutaan, mutta ei saa sanaakaan sanottua. Hän katsoo epätoivoisena lattialle sinkoilleita lakuja. Sitten hän havahtuu ja selittää vaivaantuneena.

-Topias, sinun piti katsoa sovelluksesta minne kuorma viedään, eikä jäädä katselemaan Yousto.be:sta videoita!

Silloin Topias havahtuu puhelimensa pauloista.

-Häh? hän sanoo hämmästyneenä. Topias katselee ympärilleen ymmärtämättä mitä on tapahtunut.

Lakuja kierii edelleen kourua pitkin hitaasti Leipurimestarin jalkoihin. Mestarin posket alkavat punehtua ja viiksikarvat väpättävät jo vimmaisesti.

-Tämmöinen peli ei vetele! Minkälainen esimerkki sinä meidän harjoittelijoillemmekin olet! Kotona saat kyllä videokiellon koko kuukaudeksi! Uhkailee Leipurimestari pojalleen.

Nyt tilanne alkaa hahmottumaan Topiaksen päässä. Hän kyllä toi kärryn ihan oikeaan kohtaan, mutta epähuomiossa tönäisi kärryn vinoon, kun istahti pitämään taukoa kärryn viereen. Hieman nolona Topias alkaa keräämään lakuja kärryyn.

-Anteeksi, papa! hän pyytää nöyrästi leipurimestarilta.

-Minä kerään kaikki äkkiä kyytiin. Topias lupaa ja pistää samantien töpinäksi. Milloinkaan ei ole Silvia tai Leipurimestari nähneet niin vikkeliä käpäliä työn touhussa. Ei kulunut kuin viiksikarvan värähdys, niin jo oli kärry täytetty ja käpälän käänteessä koristelakut olivat matkalla kohti piparitalotyömaata.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti