tiistai 19. joulukuuta 2023

Joulukuun 19. Hiiret leipureina - Pikku Pipari

 
Sairaalassa on rauhallinen tunnelma. Potilaita on paljon, mutta kaikki sujuu jouhevasti, kun on  asiantuntevat työntekijät töissä.

Eräästä huoneesta kuuluu äänekäs parkaisu. Sairaanhoitaja Rae Juusto kiiruhtaa heti katsomaan tilannetta. Hän avaa huoneen oven ja näkee hirmuisen sotkun. Sotkun keskellä lattialla on kärrystä pudonnut tuttipullo ja maito on valunut pitkin poikin lattialle.

-Tuttipullo lipsahti käsistäni, kun olin laittamassa uutta satsia maitokaappiin, sairaanhoitaja Eeva sanoo pahoitellen ja ottaa rätin käteensä pestäkseen maitotahrat lattialta.

Sairaanhoitaja Rae nyökkää hyväksyvästi Eevalle, joka on saanut jo melkein kaiken siivottua. Sitten hän kääntyy takaisin ja suuntaa kulkunsa viereiseen huoneeseen. Sieltä kuuluu iloinen nauru. Pikkupotilas istuu lattialla ja katsoo innoissaan sairaalaklovnin esitystä.

Nurkkatuolissa istuu Tyyne, tuore äitihiiri, pieni käärö sylissään.

Sairaanhoitaja Rae astuu heidän luokseen ja kysyy:

-Mitenkäs täällä jaksellaan?

-Oikein hyvin! Tyyne vastaa iloisesti. -Sain juuri syötettyä pikku Piparin.

-Oi! Onko hänen nimensä Pipari? Voi miten suloista! Sairaanhoitaja Rae ihastelee.

Masu täynnä ja tyytyväisenä Pikku Pipari tutkii ympäristöään uteliaana, kunnes hänen katseensa hakeutuu sairaalaklovnin suuntaan. Pikku Pipari ihmettelee klovnin käsissä leijuvia ilmapalloja.

-Pallo, katso Pipari, se on ilmapallo! Äitihiiri opettaa pikkuiselleen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti