torstai 14. joulukuuta 2023

Joulukuun 14. Hiiret leipureina - Työharjoittelijat

 


Harjoittelijoilla on ollut jännittävä päivä. Sirke ja Marja ovat kumpikin ahkeroineet omien tehtäviensä parissa. Nyt he tapaavat toisensa piparitalon pihalla.

-Miten sinun harjoittelujaksosi on sujunut? Sirke kysyy.

-Ihan hyvin. Olen vain yllättynyt kuinka kovaa hommaa tämä karkkien kuskaus on, vastaa Marja.

-Se Leipurimestari on kyllä aika pelottava. Marja jatkaa muistellen edesllistä kohtausta lakupakkaamossa.

-Juu niin on. Melkein tuli papanat pöksyyn, kuin se ärjäisi Topiakselle vihaisena, hihittelee Sirke ja heiluttelee käsiään kuten Leipurimestari vihastuksissaan ja toistelee Leipurimestarin kauhistunutta äänensävyä tavoitellen “Oh non! Oh non!”.

Kun Sirke pistää käpälänsä poskilleen, pyörittelee silmiään ja värisyttelee viiksikarvojaan vimmaisesti, purskahtavat he nauruun ja hihittelevät pitkän tovin masut kippurassa.

Kun makoisat naurut on naureskeltu, esittelee Marja kärryjensä sisältöä Sirkelle. Kärryt on lastattu ihan täyteen erilaisia värikkäitä lakritsikarkkeja. Herkullinen tuoksu saa hiirityttöjen suut kostumaan ja vatsan kurnimaan.

-Katso tässä kuormassa on yksi pipari. Sitä ei varmaankaan tarvita minnekään, joten voin varmaan syödä sen. Marja nappaa vaaleanpunaisella kuorrutteella päällystetyn piparkakun käteensä.

-Ja tässä on vielä toinen, Marja sanoo ja nappaa tähtipiparin pinon päältä. Hän ojentaa piparkakun Sirkelle ja sitten he molemmat haukkaavat yhtäaikaa piparkakuistaan.

-Ei hassumpaa tämä työnteko piparkakkutalotehtaalla! myhäilevät he yhteen ääneen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti