maanantai 18. joulukuuta 2023

Joulukuun 18. Hiiret leipureina - SairaalareissuJessen tassu tärähti pudotessa ikävästi ja hän tarvitsee nyt kipeästi hoitoa. Onneksi terveysasema on lähellä. Jesse astuu terveysaseman ovesta sisälle. Häntä jännittää kovasti lääkäriin meno. Odotusaulassa on kuitenkin jo jouluinen tunnelma, joten jännitys hellittää saman tien. Ovessa roikkuu joulukranssi ja seiniä kiertää kultainen kimalteleva koristenauha. Hyllyillä ja pöydällä on värikkäitä joulukoristeita.

Jesse astelee ilmoittautumistiskin luo. Jonossa on yksi asiakas häntä ennen. Jesse huomaa vuoronumeronäytön ja katselee ympärilleen. Hän nappaa oman vuoronumerolappunsa tiskin vieressä olevasta laitteesta.  Sitten hän astuu kiltisti odottamaan vuoroaan lattiassa näkyvän odota tässä -merkin päälle.

Pian on Jessen vuoro ja hän astuu tiskin luo.

-Päivää, hän sanoo reippaasti. -Putosin ja täräytin tassuni ja ehkä vähän päänikin. Hän selittää osastosihteeri Kerttu Koudalle.

-Täältä saat nopeasti apua. Kerttu sanoo ystävällisesti ja tarjoaa Jesselle suklaakonvehdin rasiastaan.

-Ota tästä suklaata nyt ensihätään, sitten pääset lääkärin juttusille. Yleislääkäri Perttu Pecorino on  tänään päivystäjänä.

Kerttu ottaa Jessen tiedot ylös ja kirjaa ne tarkasti järjestelmään. Sen jälkeen hän ohjaa Jessen odottamaan, kunnes lääkäri tulee hakemaan Jessen tutkittavaksi. Jesse istuu pehmeälle sohvalle ja nappaa sarjakuvalehden telineestä.

-Tätä en olekaan vielä lukenut, hän sanoo hymyillen viereiselle asiakkaalle ja syventyy lukemaan sarjakuvalehteä aikansa kuluksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti