perjantai 15. joulukuuta 2023

Joulukuun 15. Hiiret leipureina - Talon koristelu







Piparkakkutalotyömaalla on saatu nuorenparin Kolotalo jo pystyyn. On alkamassa koristeluvaihe. Rakennusteline on pystytetty talon viereen. Telineeltä on helpompi kiinnittää karkit katolle.

Juuso on kiivennyt tikkaita pitkin ylimmälle tasolle ja istuu nyt tukevasti latomassa lakupaloja katolle. Hän kiinnittää lakunauhan tolppaan ja laskee nauhan avulla korin alas. Alhaalla harjoittelijahiiri latoo karkit koriin. Kun kori on täynnä, harjoittelijahiiri kiskaisee nauhasta merkiksi. Silloin Juuso tietää hinata korin ylös. Lakupala kerrallaan tarveaineet saadaan katolle ja koristelutyö voi alkaa.

-Hupsista! hihkaisee Juuso. Häneltä lipesi lakunauha, jolla lakut saa hinattua alhaalta ylös.

-Voi himpura sentään, harmittelee Juuso. Sitten hän huhuilee alas.

-Huhuu! Harjoittelija siellä!

Mutta mitään vastausta ei kuulu. Juuso koittaa kurkkia alas, mutta alhaalla ei näy ketään.

-Mihin se nyt meni? ihmettelee Juuso ja jatkaa huhuilua.

-On tainnut harjoittelija mennä tauolle. Nooh, kaipa hän sieltä pian takaisin tulee. Ei auta muu, kuin odotella, Juuso toteaa säyseästi.

-Kylläpä tuo laku tuoksuu hyvältä. Taidanpa herkutella odotellessani, Juuso nappaa kerroslakun  käteensä ja haukkaa kulmasta palasen.

-Tämän lakun minä syön näin ja seuraavan lakun herkuttelen yksi värikerros kerrallaan, hän suunnittelee, eikä ole ollenkaan pahoillaan yllättäen ilmaantuneesta tauosta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti