tiistai 12. joulukuuta 2023

Joulukuun 12. Hiiret leipureina - Lakujen pakkausta

 



Lakujen pakkauspisteelle tulee päivittäin suuret määrät koristelakuja. Tilausten joukosta löytyy uusi Kolotalon lakutilaus, joka pitää kuljettaa pikimmiten. Topias on juuri tuonut uuden keräyskärryn paikalle ja Silvia kiipeä huterasti tikkaita pitkin ylimmälle askeleelle. Hän kantaa mukanaan valtavaa korillista kirjavia lakuja.

Pakkauspisteellä on modernia teknologiaa. On hi-tec:iä, ai:ta ja iot:ia. Kaikki on tehokasta ja loppuun asti automatisoitua. Lakut kaadetaan lakulaskuriin ja laite laskee lakujen määrän, tarkkailee laatua ja optimoi kuormien kuljetukset äärettömän tehokkaasti. Ja kaiken näkee reaaliajassa omasta lakusovelluksesta. Se kertoo milloin kuorma on valmis ja neuvoo nopeimman reitin kohteeseen.

Silvia astuu viimeiselle askelmalle ja nostaa laatikon korkealle ilmaan ja kippaa lakut laitteeseen. Lakut kolisevat kivasti suppiloa ja kourua pitkin kuljetuskärryyn.

-Kyllä tämä on helppoa, miettii Silvia.

Silvia höristää korviansa. Jotain outoa kyllä nyt on tekeillä. -Ettei vain ole laitevika jumittanut lakulaskuria, hän miettii huolestuneena.

Silvia tiputtelee viimeisetkin lakut korista ja kurkistaa tyhjän korin takaa alas laitteelle. Hän näkee Leipurimestarin astuvan huoneeseen pienet harjoittelijahiiret vanavedessään.

Sitten Leipurimestarin askel pysähtyy äkisti. Harjoittelijahiiret kipittivät perässä, mutta eivät huomaa  leipurimestarin pysähtymistä, vaan törmäävät toisiinsa ja töytäisevät mestaria selkään.

“Attention! Olkaa varovaisia!” Leipurimestari ärjäisee ja kääntyy harjoittelijoiden puoleen tuimana. Sitten hän kääntyy takaisin lakujen pakkauspisteeseen päin ja jähmettyy paikoilleen. Harjoittelijatkin ymmärtävät, että nyt ei ole kaikki kuten pitäisi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti