perjantai 14. joulukuuta 2018

Joulukuu 14. - Haikeutta ilmassaPapa Manchego istui työpöytänsä ääressä ajatuksiinsa vaipuneena.
-Kiiikkuuu kaaakkuuu! Hän kuuli lapsen äänen laulavan ja näki mielessään miten pikku Luna-Maria istui keinuhevosen selässä ja lauloi raikuvalla äänellä. Papa keinutti vauhtia ja hymyili onnellisena. Papa oli juuri antanut valkoisen keinuhevosen lahjaksi rakkaalle pikku tyttärelleen. Tytär keinui ratsun kyydissä ja nauroi riemukkaasti. Taustalla Toscanan aurinko paistoi, ilma väreili kuumuuttaan ja oliivipuun lehvistö levitti pieniä varjolaikkuja helpottamaan ulkoilijoita helteeltä.
-Ah la bella Italia! Siitähän on jo 30 vuotta. Papa muisteli itsekseen.
Papa havahtui muisteloistaan ja otti taas vasaran käteensä. Kulunut vasara oli jo naputellut kasaan monta keinuhevosta. Papa iloitsi saadessaan tehdä pienille ratsastajille omia keinuhevosiaan.
-Lapset tulevat näistä varmasti iloisiksi! hymisi Papa tyytyväisenä.
Kesken naputuksen Papan käden liike pysähtyi. Hän nuuhki ilmaa kiihkeästi pitkin henkäyksin. Piparin herkullinen tuoksu leijaili ilmassa.
-Oi tama tuoksu tuo mieleen kotimaani. Itaaliassa olla maailman paras ruoka. Papa tuumiskeli ja veti sieraimiinsa taas pitkän nuuhkaisun.
-Kylla, mamma Manchego teki aina hyva joulukakku.
Kyynel vierähti papan poskelle. Koti-ikävä valtasi haikean mielen.
Greta tallusti viereen ja laskin käpälänsä Papan olkapäälle.
-Mie tiijän miltä siusta tuntuu. Greta kuiskasi ja sujautti taskustaan piparin Papan pöydälle ja jatkoi matkaansa.
Papa nyyhkäisi ja pyyhkäisi nopeasti kyyneleen viiksikarvastaan.
-Koti-ikava valilla valtaa mielen, mutta kylla Korvatunturi ihan hyva. Upeat revontulet taivaalla, joulumieli ja Hiirimamma teke hyva puuro.
-Ja Mimmi! Oh, mamma mia!. Siina olla upea hiiri! Papa punaistui ajatellessaan mukavan pyöreää hiirineitoa, joka osasi arvostaa makeita herkkuja.
Hetkessä haikeus oli pois pyyhitty ja Papa nousi tuolistaan.
-Pikku tauko nut, Papa sanoi ja lähti suuntaamaan kohti tuparakennusta.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti