maanantai 3. joulukuuta 2018

Joulukuu 3. - NikkarointiaHyllykön takaa kuului tasainen kuorsaus. Siellä Nils Nikkari oli päivätorkuillaan pehmeän tyynynsä päällä. Tyyny kulki aina sinne missä Nils itsekin. Hyvät unenlahjat Nikkarilla yleensä oli, mutta nyt jokin kova ääni havahdutti hänet makoisilta uniltaan. Korvan vierestä kuului kova pauke.
-Mitä ihmettä täällä tapahtuu? ihmetteli Nils Nikkari unisesti.
Paavo paukutti vasaralla isoja nauloja puulevyihin.
-Ei ei ei! huudahti Nils hädissään.
Paavo lopetti heti naputtelun ja kääntyi katsomaan Nilsiä kysyvästi.
-Katsos täällä on kokoamisohjeet. Nuo levyt kuuluvat tähän taloon, Nils selitti ja levitti pöydälle ohjepapereita. -Tässä on väliseinä ja tämä on katto, hän jatkoi ja osoitti ohjetta.
Paavo katseli ohjeita ja ihmetteli hetken. Sitten hän totesi, että on varmaan parempi, jos Nils jatkaa tästä.
Nils nappasi työkaluvyöltään pienen vasaran ja ryhtyi nikkaroimaan talon osia yhteen.
Nils Nikkari oli saanut tänä vuonna tehtäväkseen valmistaa kaikki nukkekodit lapsille. Mallistosta löytyi useita eri malleja kaikkien toiveisiin.
-Kyllä lapset tykkäävät näistä varmasti. Ihan itse olen piirtänyt ohjekuvat ja niitä on helppo seurata, myhäili Nils tyytyväisenä.
Käpälän käänteessä valmistui taas uusi talo, jonka Nils kantoi pöydälleen. Hän avasi maalipurkit ja kastoi pensselin punaiseen maaliin.
-Maalari maalasi taloa, sinistä ja punaista, rallatteli Nils iloisesti.

Viereisessä pöydässä Nilsin veli Niilo yhtyi rallatukseen. Sitten hän vaikeni ja kieli keskellä suuta Niilo pidätti hengitystään. Pienellä liimasudilla hän levitti liimatipan pikkuriikkisen tuolin jalkaan. Vakaalla kädellä hän liimasi tuolinjalan paikalleen. Ja sitten hän taas jatkoi hengittämistä ja rallattelua.
Niilon pöydällä oli jo useampi nukkekodin huonekalu valmiina odottamassa viimeistelyä.
Hänen työlistaltaan löytyi nukkekotiin sopivat huonekalut, pikkuautot ja nuket.
-Autot ovat jo maalipinnan saaneet. Seuraavaksi pitääkin ottaa Nuket käsittelyyn, mietti Niilo ja pyyhki liimatahrat housuihinsa.
-Nukeille maalataan silmät ja suu ja sen jälkeen vien ne kutojalle puettaviksi, suunnitteli Niilo.
-Sellaistahan tämä on, yksi tekee yhden jutun ja toinen toisen. Kukin omien taitojensa mukaan sen, minkä parhaiten taitaa, pohdiskeli Niilo ja katseli ylpeänä omia tuotoksiaan.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti