perjantai 21. joulukuuta 2018

Joulukuu 21. - Joululauluilla joulutunnelmaaSakari astui Joulupukin tupaan ja raportoi reippaasti tilanteen lahjakoneesta.
-Virhetilanteita tänään 3 ja lahjoja valmistui 23989 kappaletta, Sakari ilmoitti.
Joulupukki rapsutti partaansa ja pohti.
-Lahjakone kyllä tekee lahjoja kovaa vauhtia. Ehkä se kone onkin ihan hyvä, vaikka aluksi minä ajattelin, että mitään modernisointia ei täällä Korvatunturilla tarvita. Tontuilla on näihin aikoihin kova kiire saada lahjat valmiiksi. Lapsilla on niin monenlaisia toiveita ja kaikkien toiveet on kyllä perinteisesti pyritty toteuttamaan. Listat vain tuppaavat olemaan paljon pidempiä nykyään kuin ennen vanhaan, päivitteli joulupukki.
-Onneksi meillä on nyt tuo lahjakone, totesi Joulumuori. -Pitkään sitä hankintaa vatvottiinkin, mutta toki sitä pitää Korvatunturinkin pysyä ajan tasalla maailman menossa. Vaikka meillä onkin perinteisesti jo 200 vuotta kaikki lahjat tehty käsin, niin ei se pieni helpotuskaan pahitteeksi ole.
Jää sitten aikaa vähän muihinkin touhuihin ja vähän rentoutumiseenkin vaikkapa kuuntelemalla joululauluja, Joulumuori pohdiskeli.
Juuri sillä hetkellä Wilhelm astui tupaan.
-Sanoiko joku joululauluja? Hän kysyi uteliaana.
-Hyvä kun tulit. Onko sinulla kitara mukana, jos vähän soittelisit meille tunnelmallisia joulumieltä kohottavia lauluja? Kysyi muori.

 Wilhelm otti kitaran esille ja tapaili ensimmäisiä sointuja.
-Joululauluja on soitettu jo ammoisina aikoina. Roomassa jo 300-luvulta lähtien! Ja Saksa on perinteinen laulumaa ja sieltä kuoroperinne on tänne meillekin tullut. Haluatteko kuulla kaikista vanhimman suomenkielisen hymnin Hoosianna, vai Enkeli taivaan? Wilhelm varmisti.
-Molemmat! pyysi Joulumuori ja istahti virkkaamaan uutta pöytäliinaa.
Suloiset ja hartaat sävelet täyttivät tuvan. Joulupukki ummisti silmänsä ja nautti musiikin rentouttavasta vaikutuksesta.
-Tämä on yksi vanhimpia joululauluja ja lauletaan jouluyönä. Wilhelm kertoi ja aloitti samantien laulamaan.
- Gloria in excelsis Deo…
-Kyllä on kaunista! huokaisi Joulumuori. -Eikös tuosta ole suomenkielinenkin versio?
- Kuului laulu enkelten… Lauloi Wilhelm hartaasti.
Kun kappaleet oli soitettu, Hiirimamma kurkisti keittiön puolelta tupaan.
-Soitatko sen kuusijuhla-laulun. Sen mikä kuultiin siellä Jyväskylässä, Hiirimamma pyysi.
-Ai sen! Kyllä vain!
-Joulupukki, joulupukki… lähti saman tien soimaan. Ja kaikki yhtyivät railakkaaseen lauluun mukaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti