lauantai 8. joulukuuta 2018

Joulukuu 8. - MäenlaskuAdventtisunnuntaina löytyi aherruksen lomassa aikaa vähän hauskuudellekin. Raunistulan hiiret olivat iloisia, kun kuulivat Margitin ilmoittavan kaikkien saavan lähteä pulkkamäkeen.
Koko hiirijoukko kihisi innostuneena ja kaikki hakivat kuumeisesti tumppuja, villasukkia ja kaulahuiveja, ennen kuin suuntasivat ulos kohti pulkkamäkeä.
Liisa istui kelkan kyytiin ja Paavo potkutteli kelkan hyvään vauhtiin.
Matka pulkkamäkeen taittui nopeasti. Toiset rallatteli matkalla tuttuja talvilauluja.
-Rati-riti-ralla, tuli talvi halla… Oscar piipitti kovaan ääneen ja otti pari juoksuaskelta pysyäkseen muun porukan perässä.
Pian koko hiiripoppoo oli saapunut korkean mäennyppylän juurelle. Ketterästi hiiret kiipesivät ylös asti. Sieltä oli hienot maisemat pitkin Korvatunturin aaltoilevia mäkiä.
-Tuolla on Joulupukki! huudahti Liisa ja tähyili pellolle, jossa Joulupukki oli harjoittelemassa porotokalla ajoa. –Pukki kurvailee täyttä vauhtia, onneksi ei ole paketteja vielä kyydissä, Liisa nauroi.
-Kuka vika alhaalla! Huusi Oscar kiireisenä ja potkaisi pulkan vauhtiin mäkeä alas.
Oscar tyyräili ja kurvaili sinisellä pulkallaan taitavasti.
-Eipä ole ensimmäistä kertaa pulkkailemassa tuo hiiri, totesi Paavo, joka oli jäänyt mäen alarinteelle tuumailemaan.
Vauhdin ollessa nopeimmillaan Oscarin pulkka tömssähti lumikökkäreeseen ja nousi korkeaan ilmalentoon. Oscar vain nauroi ja hihitteli nauttien hurjasta ilmalennosta. Kun pulkka taas osui maahan ja jatkoi liukasta menoaan alamäkeen, Oscarin pipo meni silmille. Yhtäkkiä kuin tyhjästä eteen sattui kuusen oksa. Pulkka kääntyi äkisti ja osui puuhun. Kuului kaamea räsähdys. Oscar putosi kyydistä ja hän kieri ja kieppui holtittomasti alas mäkeä. Siinä hurjassa vauhdissa huopikaskin lähti jalasta ja kieri omaa rataansa kauas, kunnes pysähtyi kinokseen.
Hetken oli ihan hiljaista. Sitten Liisa huusi mäen rinteen päältä.
-Oscar, kuinka kävi?
Vastausta ei kuulunut. Liisa otti pulkkansa ja jarrutellen hän laski mäen alas varovasti.
Paavo juoksi vauhdilla Oscarin luokse ja polvistui huolissaan hiiriparan viereen.
-Jalkaa sattuu! Oscar piipitti onnettomasti.
Paavo tiesi heti mitä pitää tehdä.
-Työpajalta löytyy ensiapukaappi ja Margit osaa hoitaa tällaiset tapaukset varmasti, Paavo vakuutteli.
Ensin hän sitoi suksisauvan Oscarin jalkaa tukemaan. Sitten hän nosti varovasti Oscarin Liisan pulkkaan ja lähti vetämään Oscaria kohti työpajaa.
Työpajalla Margit toimi ripeästi. Hän suoristi vääntyneen jalan ja laittoi siihen taitavasti tukevan kipsin.
-Hyvin toimittu Paavo. Margit kiitteli. -Nyt saat kantaa Oscarin tupaan ja pyydäpä samalla joulumuoria keittämään hänelle kaakaota.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti