maanantai 24. joulukuuta 2018

Joulukuu 24. - JouluaattoJoulumuori vilkutti kuistilla ja toivotti Joulupukille hyvää matkaa. 

Sitten hän astui takaisin tupaan.Siellä sekalainen hiirisakki pyöri ja hyöri ihmeissään. 
-Mitäs sitä nyt tehdään, kun kaikki lahjat ovat jo valmiita? Ihmetteli Paavo.
-Niin, mitäs täällä Korvatunturilla on tapana tehdä, kun lahjaurakka on valmis? Kyseli Nils.
Muori seisahtui ja pohti hetken aikaa, sitten hän vastasi reippaasti.

-Ensin menemme kaikki yhdessä ulkoilemaan ja sitten ruokimme eläimet. Sen jälkeen tarkistamme, että joulukuusi on koristeltu ja käymme joulusaunassa. Sitten vain laulamme yhdessä joululauluja, syömme hyvää jouluruokaa ja herkuttelemme karkeilla, piparkakuilla ja tortuilla, listasi Joulumuori.
Tonttuhiirten keskuudesta kuului hyväksyvää muminaa.

Kaikki lähtivät iloisina ulkoilemaan. Jotkut potkuttelivat kelkalla, toiset ottivat sukset ja lähtivät hiihtämään. Osa riensi pulkkamäkeen ja osa vain käveli rauhallisesti kuusimetsän laidalla ja katseli nuorempien iloista menoa.

Päivä kului kuin siivillä ja ulkoilu väritti mukavasti tonttujen posket punaisiksi. Lampaat määkivät tyytyväisenä heinää mutustellessaan. Kanat kotkottivat ja nokkivat ylimääräistä jyväannosta. Pikkulinnut piipittivät kiitostaan uudesta lyhteestä ja pähkinöistä lintulaudalla.
Saunan ovenraosta kohosi höyrypilvi, kun tontut heittivät löylyä kiukaaseen.
Illalla kaikki istuivat tuvassa puhtoisina ja raukeina. Joululaulut raikuivat ja ruokapöydät notkuivat herkkuruokien alla. Joulumuori katseli tyytyväisenä tonttujoukkoa.

-Melkein unohdin! Joulupukki jätti tänne pienen säkin lahjoja. Ne taitavat olla teille ahkerille tontuille! Sanoi Joulumuori.
Tuvasta kuului ilahtunutta puheensorinaa.
-Joulupukki jätti tänne kirjeenkin, jatkoi Joulumuori.
-Rakas Joulumuori, ahkerat tontut ja Raunistulan ahkerat apulaiset! Kiitos kaikille ahkeroinnista lahjojen parissa. Lapset ja aikuiset ympäri maailman tulevat näistä iloisiksi. Olette auttaneet toteuttamaan hyvää mieltä kaikille ja niinpä hyvää mieltä ansaitsette myös te joka ikinen. Hyvää joulua toivoo Joulupukki,
Joulumuori luki kirjeen. Sitten hän otti pulleasta lahjasäkistä jokaiselle lahjan.
Iloiset ilmeet ja hilpeät hihkaukset raikuivat tuvassa, kun tontut availivat lahjojaan.
Tyytyväisinä tontut ihailivat saamiaan lahjoja. Pekka sai Hippopelin, Niilo luistimet, Paavo kauniin punaisen kudotun tonttulakin, Papa Manchego marsipaania… Samalla kun kaikki ihailivat omia lahjojaan, Joulumuorikin avasi oman pakettinsa.
-Mitäs täältä löytyy… oi! Joulumuori huokaisi ja katsoi lempeästi sydämen muotoista valokuvakehystä.
-Vanha valokuva nuoruusajoilta, kun olimme juuri rakastuneet toisiimme, Joulupukki ja minä. Oi, tämä on ihana. Laitankin sen paraatipaikalle tuonne takan viereen, henkäisi Joulumuori ihastuneena ja lähti heti kiinnittämään taulua seinälle.

-Tämä on kyllä kaikkien aikojen paras joulu! Kuiskutti Liisa Joulumuorille ja rutisti Joulumuoria lämpimästi.
-Kiitos kun saimme tulla tänne viettämään joulua! Sanoivat kaikki Raunistulan hiiret yhtä aikaa.
Hyvää joulua kaikille!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti