sunnuntai 16. joulukuuta 2018

Joulukuu 16. - Paavo Päälinen
Paavo kurkisti uunin päältä. Keittiö oli tyhjä. Vikkelästi hän hypähti uunin päältä alas, hipsi hiljaa sukkasillaan Mimmin karkkipöydän luo ja nappasi sieltä punavalkoisen karkkitangon.
-Mmm. Piparminttua! Paavo maiskutteli.
Paavo kierteli karkkipöydän ympärillä. Hetken mietittyään, hän nappasi suklaakonvehdin pöydän nurkalta. Sitten hän lähti taas kiertämään pöytää ympäri. Hän oli niin karkkipöydän lumoissa, ettei huomannut, kun keittiön ovi kävi ja sisään astui karkintekijä itse. Mimmi seisoi ja katseli Paavoa, joka kiersi edelleen lumoutuneena karkkipöytää ympäri ja nappasi sieltä joka kierroksella aina uuden makeisen suuhunsa.
Oli ihan hiljaista, vain Paavon maiskutus kuului huoneessa. Sitten Mimmi yskäisi vaimeasti. Paavo hätkähti ja nosti katseensa karkeista. Paavon kasvoille kohosi ensin ällistynyt ilme, sitten se muuttui hieman epävarmaksi ja lopulta vähän noloksi.
-Minä en voinut vastustaa kiusausta. Nämä ovat niin herkullisen näköisiä, selitteli Paavo hätäisesti.
Mimmi asteli pöydän viereen ja antoi katseensa kiertää pitkin pöytää ikään kuin laskeakseen kuinka paljon karkkeja Paavon suuhun oli kadonnut. Sitten hän katsoi Paavoa vakava ilme kasvoillaan.
Paavo kyyristeli häpeissään ja oli valmis pinkaisemaan pakoon, jos Mimmi vaikka ottaisi yhden karkkitangoista ja alkaisi jahdata häntä.
Paavon hämmästykseksi Mimmi alkoikin nauraa. Mimmi nauroi ja nauroi niin hersyvästi, että hameen helmat heiluivat naurun tahdissa. Paavo ällistyi vielä enemmän, kun Mimmi nappasi pöydältä kaksi marmeladipalloa. Toisen hän nakkasi suuhunsa ja toisen heitti Paavolle.
Paavo nappasi karkin kiinni ja laittoi sen nopeasti suuhunsa.
-Kyllähän näitä tässä riittää ja jos ei riitä, niin tehdään lisää! nauroi Mimmi.
Paavokin nauroi ja kävi halaamassa Mimmiä.
-Olet sinä kyllä mahtavin karkintekijä, jonka tunnen! Paavo kehui vuolaasti.
Mimmi nauroi taas ja antoi marmeladikuularasian Paavolle.
-Tässä vähän evästäkin mukaan. Mimmi selitti.
Paavo kiitteli ja iloisin loikkauksin hän kiipesi pankon päälle jatkamaan laiskotteluaan. Hän otti kirjapinostaan mielenkiintoisen tonttukirjan ja alkoi lukea. Sivujen kääntelyn lomassa hän nappasi karkkikuulan ja söi sen nautiskellen.
Hetken päästä, kun kaikki herkut oli syöty, Paavo laittoi kirjan sivuun. Hän pöyhi tyynyään ja käpertyi pienelle kippuralle ja veti torkkupeiton päällensä.
Pankon päällä on hyvä ottaa pienet torkkuset uunin lämmittäessä mukavasti turkkia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti